Skip to main content

Ingyenes tárlatvezetés a Múzeumi Világnap alkalmából.

A Budavári Palota az ország történetének egyik emblematikus épülete. Az elpusztult középkori királyi rezidencia helyén 1686-tól, Buda töröktől való visszafoglalásától az 1960-as évekig kísérjük nyomon az épület kiépítését.

​A kiállítás építészeti tervekkel, fényképekkel, a palota egykori dekorációjának és berendezésének kalandos módon megőrződött emlékeivel és rekonstruált teremrészletekkel mutatja be az újkori palota közel három évszázados történetét, idézi fel egykori lakói alakját.

Az uralkodók és nádor lakhelye, a reprezentációs terek mellett a palota többször is helyet adott más funkcióknak is. Volt itt egyetem, apácazárda, a Szent Jobb őrzési helye. Túlélt több ostromot, átépítést, egyszer majdnem le is bontották. Ismerje meg a Budavári Palota kalandos történetét!

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Történeti Múzeum eseményein kép- és hangfelvétel készül, melyet a múzeum a kommunikációs felületein nyilvánosságra hoz.

A felvétel törlését az info@btm.hu címen kérheti. A vonatkozó adatkezelési tájékoztató elérhetősége: adatkezelési tájékoztató.

2024.05.18.
15:00 — 16:30

Vármúzeum

iCal