Skip to main content

Általános nyitvatartás | General opening hours

​​Hétfő: zárva | Monday: Closed
Kedd–vasárnap | Tuesday–Sunday: 10:00–18:00
Pénztárzárás és utolsó belépés | Closing time and last entry: 17:30
A kiállítások zárása 17:45-től indul az 1. emeletről. | The exhibitions close at 17:45 from the 1st floor.

​​(A Vármúzeum épületében található Szent István-terem csak előzetes időpontfoglalással látogatható: szentistvanterem.hu | Visits to the St. Stephen’s Hall are by appointment only and can be booked at szentistvanterem.hu/en)

Térkép

Hol vagyunk?

A BTM Vármúzeum a Budavári Palota legdélebbi részén, az “E” épületben található. Főbejáratunk az Oroszlános udvarból nyílik, de a Duna-partról, a Várkert Bazár felől is megközelíthetőek vagyunk.

Jegypénztáraink az Oroszlános udvarban lévő főbejáratnál, valamint a keleti várfalról, illetve a Várkert Bazárból érkezve a Királypince bejáratnál találhatóak.

Megközelítés

1. Főbejárat – Az Oroszlános udvarban

​Megközelítés a Dísz térről:
Az Oroszlános udvarról nyíló bejáratunk elérhető a Dísz tér felől gyalogosan a 16-os és a 16A autóbusz megállójától.
Gépkocsival a téren lehet parkolni, de a parkolóhelyek száma alacsony.

2. Királypince bejárat – A Várkert Bazár irányából

A Gyilokjáró udvarból nyílik a Királypince bejáratunk, mely a Várkert Bazár jobb oldalán található hosszú mozgólépcsővel és lifttel (1. emeletig), illetve a lépcsőkön akár gyalogosan is elérhető.

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Történeti Múzeum eseményein kép- és hangfelvétel készül, melyet a múzeum a kommunikációs felületein nyilvánosságra hoz.

A felvétel törlését az info@btm.hu címen kérheti. A vonatkozó adatkezelési tájékoztató elérhetősége: adatkezelési tájékoztató.