Skip to main content

A Budai Vár Hunyadi-udvarában található egy gyönyörű szoborcsoport, az egyik legszebb és legnagyobb a fővárosban. Nem is lehet úgy megközelíteni a Budapesti Történeti Múzeum Oroszlános-udvarról nyíló bejáratát, hogy el ne menjünk mellette. Mindenkit megállít a látvány, próbáljuk kitalálni, kiket ábrázol, milyen jelenet ihlette. Főalak, mellékalakok, állatok. Mintha az egész valamiféle történetet mesélne el. Bizony, ha az ember jól megvizsgálja, akkor az alakok szerepe világossá válik.

Amíg nem tudunk személyesen gyönyörködni és elmélyülni ebben a szoborcsoportban, addig is játsszatok velünk online! Ha ügyesek vagytok, akkor még plusz információkat is megtudhattok a szobor két fontos alakjáról.

A játék kezdéséhez kattints az ‘OK’ gombra. A figurákon lévő piros jelekre kattintva éred el a válaszlehetőségeket. A válaszkártyák sarkában az ⓘ jelre kattintva további információt kaphatsz az egyes alakokról. A képhez való visszatéréshez kattints a válaszkártyára! Válaszaid helyességét a kép jobb alsó sarkában lévő kék gombra kattintva tudod ellenőrizni. A helyes válaszok zöldek, míg a helytelenek pirosak lesznek.