Skip to main content

Gasztrovezetés a középkori királyi palotában

Ismerje meg a középkori budai királyi palotát és az egykor benne zajló életet! Milyen ételeket szolgáltak fel a királyi palotában, mi került a budai polgárok asztalára a hétköznapokon és ünnepekkor? Mit és hogyan főztek, mivel fűszereztek, milyen volt a „magyaros konyha” a 15. – 16. században? Mi a legkorábbi magyar recept? Ezekre a kérdésekre adunk választ, miközben áttekintjük a középkori főzési és étkezési szokásokat, a társadalom különböző rétegei által fogyasztott ételeket, a korabeli fűszereket (és eláruljuk, hogy mi a „nádméz és a tikmony”). A program során bejárjuk a középkori királyi palota egykori, helyreállított termeit (Gótikus terem, ciszterna, jégverem, reneszánsz terem, kápolna).

Találkozó a földszinten a Mária Terézia festménynél.

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Történeti Múzeum eseményein kép- és hangfelvétel készül, melyet a múzeum a kommunikációs felületein nyilvánosságra hoz.

A felvétel törlését az info@btm.hu címen kérheti. A vonatkozó adatkezelési tájékoztató elérhetősége: adatkezelési tájékoztató.

2024.10.11.
16:30 — 18:00

Földszint | Barokk csarnok

iCal