Skip to main content

A sétát a Múzeum Középkori Szakkönyvtárában kezdjük, ahol megtekinthető a már csak nagyon kevés példányban létező Budavári Díszalbum (1912). Az ebben található képek alapján el tudjuk képzelni majd, hogyan nézett ki a Hauszmann-féle királyi palota eredeti szépségében, majd a múzeum folyosóin megkeressük, ami ezekből a szobrokból, építészeti elemekből ma is látható még.

A BTM Vármúzeum főkapuján kilépve újabb műalkotásokat fedezünk fel, majd körbesétálva a mai épületet újabb és újabb szobrokra, kutakra és díszítőelemekre bukkanunk. Megismerkedhetnek Savoyai Jenő élettörténetével és kiderül, hogy miért áll itt a lovasszobra. A séta során néhány korábbi meghatározó történeti esemény is szóba kerül.

A sétát vezeti Horváthné dr. Hanny Erzsébet régész, főmuzeológus, könyvtáros.

Találkozó:
a földszinti Mária Terézia festménynél
Maximum létszám: 20 fő

​Sétajegy ára:
1500 Ft
Javasoljuk az előzetes online jegyvásárlást. A helyszínen csak akkor lesz lehetőség programjegy váltására, ha marad szabad hely.

A programjeggyel a program napján a Vármúzeum összes kiállítása megtekinthető. Általános belépőjegy vásárlása nem szükséges.

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Történeti Múzeum eseményein kép- és hangfelvétel készül, melyet a múzeum a kommunikációs felületein nyilvánosságra hoz.

A felvétel törlését az info@btm.hu címen kérheti. A vonatkozó adatkezelési tájékoztató elérhetősége: adatkezelési tájékoztató.

2024.05.11.
11:00 — 14:00

Budai Vár, Vármúzeum

iCal