Skip to main content

Ingyenes vezetett séta a Múzeumi Világnap alkalmából.

A Hármashatár-hegy a tetejéről nyíló csodálatos panorámájával a budapestiek kedvelt kirándulóhelye. De vajon még miről híres ez a 495 méter magas hegy?

Tudja-e, hogy működött az itt megmaradt második világháborús légvédelmi ütegállás?

Kinek köszönhetők az egykor teljesen kopár hegyoldalak erdőségei, amelyek ma a főváros zöld tüdejét képezik?
És ki volt az, aki vitorlázórepteret létesített a hegytetőn?

Jöjjön el rendhagyó várostörténeti sétánkra, ahol többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz. Gyönyörködjön a kilátásban, és szívjon egy kis friss levegőt e könnyed kirándulás keretében!

Találkozó:
Hármashatár-hegy, Udvarház Étterem előtti parkoló

Néhány fontos információ:
– A séta kutyabarát, de mivel sétánk helyszíne tájvédelmi körzet, így a vonatkozó szabályok szerint kutyát csak pórázon vezetve lehet hozni!
– Vigyázzunk az erdő tisztaságára, a séta során ne szemeteljünk!

Szükséges felszerelés:
– bejáratott túrabakancs vagy túracipő – időjárásnak megfelelő öltözék (a kilátó tetején és a hegytetőn szeles időjárás lehet)
– elegendő folyadék

A találkozóhely megközelítése:
– autóval: a Hármashatár-hegyi úton, a Fenyőgyöngye étterem felől
– tömegközlekedéssel: a 65-ös busz Szépvölgyi dűlő végállomásától, gyalogosan, a kék körtúra jelzésen, majd a Hármashatárhegyi úton (1,7 km, 39 perc, 105 méter szintemelkedés)
– Figyelem! Nem mindegyik 65-ös busz megy el eddig a végállomásig (néhány csak a Fenyőgyöngye Étteremig közlekedik, de innen is fel lehet gyalogolni), ezért a járatok menetrendjéről indulás előtt feltétlenül tájékozódj!

Kérjük, figyeld a Facebook-on az eseményt, mert ott adunk hírt arról, ha a séta valamilyen okból (pl. rossz időjárás) elmarad. Kérjük, amennyiben mégsem tudsz részt venni a sétán, időben jelezd a sétavezető elérhetőségein:

Benyó Gergely

e-mail: benyo.gergely@btm.hu
mobil: 06 20 250 9127

A séta a Múzeumi Világnaphoz (május 18.) és a Magyar Honvédelem Napjához (május 21.) kapcsolódik.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Történeti Múzeum eseményein kép- és hangfelvétel készül, melyet a múzeum a kommunikációs felületein nyilvánosságra hoz.

A felvétel törlését az info@btm.hu címen kérheti. A vonatkozó adatkezelési tájékoztató elérhetősége: adatkezelési tájékoztató.

2024.05.18.
11:00 — 13:30

Budai Vár, Vármúzeum

iCal