Skip to main content

Kordos Szabolcs, az Egy város titkai és Egy város újabb titkai című nagysikerű könyvek szerzője folytatja szórakoztatóan könnyed várostörténeti előadás sorozatát.

Az idei első alkalommal a város egykori mágnásai kerülnek előtérbe, azok az emberek, akik gyakran a semmiből építettek hatalmas vagyont és birodalmat, nyomukat a mai napig láthatjuk az utcákon, tereken, nevük azonban mára a feledés homályába veszett. Közös bennük, hogy ezek az emberek mind az Andrássy úton találták meg otthonukat.

Ismerkedjünk meg a Haggenmacher Henrikkel, aki a Vígszínházzal szemben épített malmot, majd vált sörmágnássá, Andrássy úti szomszédjával, Hopp Ferenccel, aki 70 felett még megkerülte a Földet párszor. Saxlehner Andrással, a budai keserűvíz megtalálójával és mind közül a legismertebbel, Weisz Manfréddal, akit leginkább fegyvergyárosként és Csepel felvirágoztatójaként ismerünk.

Emellett szó esik arról is, hogy korábban volt az otthonában villanyvilágítás mint a Buckingham Palotában, ő találta fel a porkávét is, azonban birodalma gyorsan széthullott.

Tartson velünk és Kordos Szabolccsal ezen a várostörténeti kalandozáson a Budapesti Történeti Múzeumban!

Zenei közreműködő: Teddy Harpo (gitár, szájharmonika, dob) és Benkő Zsolt (gitár)

Helyszín: BTM Vármúzeum, Gótikus terem

Jegyárak:
Budapesti lakcímkártyával (állandó vagy ideiglenes): 1500 Ft
Felnőtt: 3800 Ft
Ifjúsági/Diák/Nyugdíjas (26 év alatt, 62 év felett, illetve érvényes diákigazolvánnyal): 1900 Ft
Online jegyvásárlásnál a kosárba helyezés után lehet a kedvezményt kiválasztani.

A programjeggyel a program napján a Vármúzeum összes állandó kiállítása, többek között a középkori királyi palota rekonstruált épületrészei és A Budapest-hatás időszaki kiállításunk megtekinthető!

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Történeti Múzeum eseményein kép- és hangfelvétel készül, melyet a múzeum a kommunikációs felületein nyilvánosságra hoz.

A felvétel törlését az info@btm.hu címen kérheti. A vonatkozó adatkezelési tájékoztató elérhetősége: adatkezelési tájékoztató.

2024.03.10.
11:00 — 12:30

Gótikus terem

iCal