Skip to main content

Budapest utcáit extravagáns, zseniális, vagy éppen különc figurák koptatták, akikről ma keveset beszélünk, pedig életük regényes és elképesztően izgalmas.

Kordos Szabolcs író, a nagy sikerű Egy város titkai könyvsorozat szerzője ezen a napon kedvenc szereplőit mutatja be nekünk, akik egykor itt éltek a városban és nyomaikat még ma is láthatjuk, ha figyelmesen körbenézünk. Szóba kerül a zseniális szülész/nőgyógyász Tauffer Vilmos, aki nemcsak azt tanította, hogy miként kell gyógyítani, hanem azt is, hogyan kell emberségesen viselkedni a páciensekkel. Bepillantunk a Kincsem paripa különös tulajdonosa, Blaskovich Ernő Reáltanoda utcai palotájába, Törley József, az első start-up vezérigazgató birodalmába és két Bródy Sándor utcai épületen keresztül megismerkedünk a kalandos nevű és életű mágnással, kövesgyűri lovag Freystadtler Jenő pasával.

A történet itt nem ér véget, mert felelevenítjük a mítoszokkal övezett showbusiness vállalkozó Somossy Károly alakját és beszélünk a dacos Keglevich grófról is, aki beleűzte magát egy halálos párbajba. Szerelem, zsenialitás, ármány, árulás, gazdagság és megannyi jó sztori – Budapest épületein keresztül.

Zenei közreműködő: Teddy Harpo (gitár, szájharmonika, dob) és Benkő Zsolt (gitár)

Helyszín: BTM Vármúzeum, Gótikus terem

Jegyárak:
Budapesti lakcímkártyával (állandó vagy ideiglenes): 1500 Ft
Felnőtt: 3800 Ft
Ifjúsági/Diák/Nyugdíjas (26 év alatt, 62 év felett, illetve érvényes diákigazolvánnyal): 1900 Ft
Online jegyvásárlásnál a kosárba helyezés után lehet a kedvezményt kiválasztani.

A programjeggyel a program napján a Vármúzeum összes kiállítása megtekinthető!

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Történeti Múzeum eseményein kép- és hangfelvétel készül, melyet a múzeum a kommunikációs felületein nyilvánosságra hoz.

A felvétel törlését az info@btm.hu címen kérheti. A vonatkozó adatkezelési tájékoztató elérhetősége: adatkezelési tájékoztató.

2024.06.16.
11:00 — 12:30

Gótikus terem

iCal