Skip to main content

Programok:

11:00 és 16:00 | Utolsó tárlatvezetések A Budapest-hatás időszaki kiállításban

Mit jelent budapestinek lenni? Hogyan hat a főváros a lakóira és azokra, akik napjaik legalább egy részét benne töltik? Létezik-e olyan, képekből, hangokból, filmekből álló közös tudás, amiről tudjuk: ez a mi Budapestünk? Hogyan ragadható meg egy város atmoszférája, hogyan ábrázolható egy kiállításon, milyen eszközökkel mutatható be a sokféleség és sokszínűség? Beszélhetünk egyáltalán „budapestiségről”? A Budapest-hatás persze nem egyirányú. A városlakók, az ingázók, a turisták, mint a kaleidoszkóp kristályai, mozgásban tartják a várost: költöznek, közösségeket hagynak el és újabbakat alapítanak, kihalt tereket vesznek használatba és véleményt alkotnak, kritikával kapcsolódnak Budapesthez.
A kiállítás finisszázsán Horváth Péterrel, a tárlat történeti szakértőjével boncolgathatjuk a felmerülő kérdéseket, és mi magunk is újakat fogalmazhatunk meg.

Regisztráció a 11:00 órai tárlatvezetésre
Regisztráció a 16:00 órai tárlatvezetésre

11:00 és 14:00 | Gólyalábas angyal performansz az Oroszlános udvarban

Budapest angyala leszáll az Oroszlános udvarban és búcsút int a 150. évfordulóra készült kiállításnak.

11:30 | A csudálatos varázskönyv titka – az Apró Produkció mesejátéka

Ugye ti hisztek a mesékben?
Képzeljétek, létezik egy Csudálatos Varázskönyv, melyben a világ összes meséje benne van! Bizony! Csakhogy szörnyű dolog történt! Eltűntek! Hogy hová? Senki sem tudja…
​Ráadásul, ha napnyugta előtt nem kerülnek vissza a Varázskönyvbe, megszűnik a vidámság a földön! Mit tegyünk? Történetünk főhősei, egy Manócska és Boró a kislány, akik elhatározzák, hogy megfejtik a rejtélyt! Vigyázat! Öt furfangos próbát kell teljesíteni…segítsetek ti is, hogy az elveszett mesék újra méltó helyükre kerüljenek! Nincs sok időnk, gyertek!

13:00 | Táncszínházi előadás

Dózsa György Gimnázium társulata

14:00 | Lukács Miklós cimbalomművész koncertje

Lukács Miklós a világ egyik legtöbbet foglalkoztatott és legsokoldalúbb cimbalomművésze. A kortárs zene, a jazz és különböző népek zenéi tökéletes szimbiózisban állnak művészetében.

Folyamatos programok:

11:00–17:00 | Alkotó program családoknak

Keltsd életre a saját Budapestedet! Szerinted milyen személyiséggel rendelkezne fővárosunk, ha köztünk járna? Mit szeretne? Alkossuk meg a mi Budapestünket, kedvenc helyeinek, eseményeinek fényképalbumát, emlékeinek titkos dobozát!

11:00–15:00 | Kackiás verklis az Oroszlános udvarban

Századfordulós hangulat, korabeli dallamok egy különleges szerkezeten. Egyedi megjelenésével, különleges hangszerével és előadásmódjával üde színfoltja a rendezvénynek. Nemzetközi repertoárja és a saját maga által készített magyar zeneszalagokról a dalok minden korosztálynak ismerősen csengenek. Hangszerével énekét is kíséri ezzel is emelve műsora színvonalát.

Az összes programra és a kiállításainkra a belépés aznap ingyenes.
A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Történeti Múzeum eseményein kép- és hangfelvétel készül, melyet a múzeum a kommunikációs felületein nyilvánosságra hoz.

A felvétel törlését az info@btm.hu címen kérheti. A vonatkozó adatkezelési tájékoztató elérhetősége: adatkezelési tájékoztató.

2024.03.23.
11:00 — 17:00

Vármúzeum

iCal