Skip to main content
Ingyenes séta az Idegenvezetők Világnapja alkalmából.

Mit keres egy víztorony a Svábhegyen?

Hallott már az 1875-ös, hatalmas budai felhőszakadás pusztításairól?

Vajon honnan kapta nevét a Normafa, ahol a 20. század közepén Magyarország egyik legjelentősebb síközpontját hozták létre?

Jöjjön el velünk a budai hegyekbe, ahol egy könnyed erdei séta keretében megismerheti a budapestiek kedvelt kirándulóhelyét, ahol annak idején Sisi királyné is többször megfordult.

Kiderül, kik zarándokoltak régen a közeli Anna-réti kápolnához, amelynek viszontagságos történetét is elmeséljük.

De felkeressük a nemrég felszentelt új kápolnát; majd fény derül arra is, mire utalnak az alábbi elnevezések: Hegyi-kopter, Űrbusz, Rep-ülés, Páros-János vagy Zümmögő.

Végül Budapest legmagasabb pontjáról, a János-hegyi Erzsébet-kilátóból gyönyörködhetnek a fővárosra nyíló csodás panorámában.

Résztvevők száma: maximum 35 fő
Helyszín: Normafa, János-hegy
Találkozó: Normafa-Gyermekvasút buszmegálló, Gyermekvasút/parkoló felőli oldal
Sétavezető: Benyó Gergely régész, közönségkapcsolati munkatárs

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük, folyamatosan kövessék az esemény bejegyzéseit, mert ott adunk tájékoztatást arról, ha a program valamilyen okból változik vagy elmarad!

Kérjük, amennyiben mégsem tud részt venni a programon, szíveskedjen jelezni a következő e-mail címen: benyo.gergely@btm.hu vagy hétfőtől péntekig 9:00 és 16:00 óra között a 06202509127-es telefonszámon.

​A programváltozás jogát fenntartjuk.

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Történeti Múzeum eseményein kép- és hangfelvétel készül, melyet a múzeum a kommunikációs felületein nyilvánosságra hoz.

A felvétel törlését az info@btm.hu címen kérheti. A vonatkozó adatkezelési tájékoztató elérhetősége: adatkezelési tájékoztató.

2024.02.24.
11:00 — 15:00

Normafa | János-hegy

iCal