Skip to main content

​A BTM Vármúzeumban (1014 Budapest, Szent György tér 2., Budavári palota E épület) található helyiségeinket ajánljuk fel kulturális rendezvények, magán és céges rendezvények, fogadások, esküvők helyszínének.

Bérleti díjak és időpontfoglalás tekintetében kérjük, vegye fel a kapcsolatot Felbermann Judit kollégánkkal a felbermann.judit@btm.hu címen.

Barokk csarnok

A 18. században Mária Terézia által építtetett barokk palota legrégebbi megmaradt épületrésze az egykor nyitott belső udvarként, ma üvegtetővel fedett kiállítási és rendezvénytérként funkcionáló Barokk csarnok. Az udvarban folytatott régészeti feltárások a középkori palota számos falrészletét is felszínre hozták, amelyeket a padlón eltérő színű burkolattal jelöltünk – a nagyvonalú térben ezáltal évszázadok történelme jelenik meg.

​400 négyzetméter alapterületű terem, ültetett fogadás esetén 150-180 fő befogadására, állófogadás esetén maximum 250 fő befogadására alkalmas. A terem nem klimatizált.

Megfelelő helyszín céges vagy magánrendezvényekre, ültetett vagy állófogadásra, esküvőre, művészeti bemutatóra.

Gótikus terem

A Luxemburgi Zsigmond uralkodása alatt épült Gótikus terem az 1960-as évek régészeti feltárásainak köszönhetően került a felszínre, majd a középkori palotát bemutató kiállítások részeként helyreállították. Az elegáns csúcsíves boltozatokkal fedett reprezentatív terem nemcsak autentikus középkori hangulatot áraszt, de ablakaiból pazar kilátás nyílik a pesti Duna-partra és a Gellért-hegyre is.

200 négyzetméter alapterületű terem, ültetve kb. 90-100 fő befogadására, állófogadás esetén maximum 150 fő befogadására alkalmas.

Megfelelő helyszín céges vagy magánrendezvényekre, ültetett vagy állófogadásra, esküvői fogadásra.

Királyi kápolna

A Luxemburgi Zsigmond által kiépített gótikus palotának impozáns része volt a pompás királyi kápolna, amelynek felső szintje elpusztult, alsó részét viszont a II. világháború után a régészek feltárták, és a középkori palota többi fellelt termével együtt helyreállították.

​A kápolnát a rendszerváltás után, 1990-ben szentelték fel újra Szent István tiszteletére.

Felszentelt, esküvői szertartás megtartására is alkalmas tér, kb. 18 ülő és 40 álló férőhellyel.