Skip to main content

Kadarkai Endre beszélget vendégeivel

Horváth Péternek, a kiállítás történeti szakértőjének tárlatvezetését követően, 17:30-kor kezdődik pódiumbeszélgetésünk.

Témája: Amikor úgy érzed, hogy róluk már mindent tudsz, felmerül egy új téma: BUDAPEST!

Kadarkai Endre ismert emberekkel beszélget a 150 éves Budapest kapcsán arról, hogy budapestiként és a főváros ismert vagy ismeretlen történeteinek „szakértőiként” hogyan viszonyulnak a városhoz. A beszélgetés során visszatekintünk azokra a művészekre, alkotókra, akik meghatározó egyéniségei, közreműködői voltak Budapest városalakító eseményeinek.

Megtudjuk, milyen hatással lehetett és lehet ma egy alkotó a főváros kulturális életére, és hogyan formálta ez a lehetőségekben gazdag város a személyiségüket, életüket.

Beszélgetőpartnerek:
Saly Noémi irodalom- és Budapest-történész
Bősze Ádám magyar zenetörténész
Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész

Kapcsolódó kiállítás:
A Budapest-hatás

Helyszín:
földszint, Barokk csarnok

A programjeggyel a programot megelőző órákban lehetőség van a teljes múzeum bejárására: a pinceszinteken a középkori palotaterek és leletek, az emeleteken az időszaki- és állandó kiállításaink. ​

Jegyárak:
Felnőtt: 3800 Ft
Diák/nyugdíjas (26 év alatt/62 év felett): 1900 Ft

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Történeti Múzeum eseményein kép- és hangfelvétel készül, melyet a múzeum a kommunikációs felületein nyilvánosságra hoz.

A felvétel törlését az info@btm.hu címen kérheti. A vonatkozó adatkezelési tájékoztató elérhetősége: adatkezelési tájékoztató.