Vadat és halat, s mi jó falat – csemegék az őskortól a középkorig
Hogyan élt és mit evett az őskori ember?
Mire vadászott, mit gyűjtögetett és hogyan halászott?
Mi volt Mátyás király kedvenc étele és kik dolgozhattak a konyhájában?
Kalandozzunk el különböző izgalmas korszakokba és ismerjük meg az akkori ételeket, konyhákat!
Nyomozzunk egy titkos recept után és fejtsük meg a rejtélyes eltűnés okait!
A tábor során a sok-sok játék mellett minden nap kézműves foglalkozásokkal is készülünk.
Ajánlott korosztály: 6–10 év
Időpont: 2024. október 28-31.
9:00–16:00 (érkezés 8:30-tól, távozás 16:30-ig)
Maximális létszám: 15 fő
Minimum létszám: 6 fő
Jelentkezési határidő: 2024. október 14.
A tábort vezeti: Borzsák Réka és Szundi Anett múzeumpedagógusok
Részvételi díj: 33.000 Ft, testvérkedvezmény: 30.000 Ft minden testvér számára. A részvételi díj napi egyszeri meleg ebédet tartalmaz a közeli Aranyszarvas étteremben.
Helyszín: Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum, 1014 Budapest, Szent György tér 2., Budavári Palota E épület
A programon csak előzetesen regisztráltak vehetnek részt.
A táborokkal kapcsolatos további információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal telefonon (+36 1 487 8854 vagy +36 20 384 9718), vagy a muzeumpedagogia@btm.hu e-mail címen.